Velkommen til e-Bug!

NYHEDER

 • For at markere den Europæiske Vaccinationsuge d. 22 - 26. april har e-Bug lanceret Vaccinationstidslinjen! Besøg tidslinjen og udforsk det danske vaccinationsprogram. Du kan læse om alle de danske vaccinationer og skabe din egen personlige Vaccinationstidslinje.

  Du kan også downloade læseplaner om vaccinationer og elevark til mellemtrinet og udskolingen på e-Bug hjemmesiden.

Vil du lære dine elever om flåter?
Så prøv det gratis digitale undervisningsmateriale ”Fang flåten”. Statens Serum Institut har i samarbejde med EU-InterReg ØKS-projektet ScandTick Innovation udviklet undervisningsmaterialet om flåter. Undervisningsmaterialet kan med fordel bruges af til indskolingen i folkeskolen, men også af naturvejledere, spejdergrupper eller andre frivillige foreninger, der aktivt bruger naturen.


”Fang flåten” indeholder:
Et e-læringsunivers der er opdelt i flere dele:

 • Video og forklaringer som børnene kan klikke sig igennem, her kan de lære, hvordan man tjekker sig selv for flåter, hvordan flåten fjernes og hvordan man holder øje med et evt. flåtbid (egnet for 2.-5.klasse).
 • Quiz indeholdende 7 opfølgende spørgsmål om flåter og flåtbid (egnet for 2.-5. klasse, men kan også benyttes i undervisningen på de lavere klassetrin med lidt hjælp til de yngre børn).
 • En musikvideo – her kan børnene se og lære at danse flåt-dansen (egnet til 0-2. klasse).

Derudover indeholder materialet også:
 • Kahoot - Her kan børnene spille mod hinanden, om hvem der først og bedst besvarer spørgsmålene om flåter og flåtbid.
 • En længere quiz - Indeholdende 10 spørgsmål om flåter, flåtbid og hvordan de fjernes (egnet for 2. -5. klasse, men kan også benyttes i undervisningen på de lavere klassetrin med lidt hjælp til de yngre børn).

De digitale undervisningsmaterialer kan tilgås på www.flåt.info. Undervisningsmaterialet forventes at tage 1-2 undervisnings lektioner a’ 45 minutter.


Scandtick Innovation er et nordisk forskningssamarbejde mellem Norge, Sverige og Danmark. I Danmark er det Statens Serum Institut der er med i projektet. Forskningsprojektet arbejder for at udbrede kendskabet til flåter og flåt-infektioner i Skandinavien, og er det største af sin art. Du kan læse mere om forskningsdelen af projektet på www.scandtick.com.

Til Læreren

På e-Bug hjemmesiden kan du spille spil og lære alt om mikroorganismer, hygiejne og brug af antibiotika.

 • Hvad er mikroorganismer?
 • Hvor findes de?
 • Hvorfor er det vigtigt at vaske hænder?
Få svaret på disse spørgsmål ved at spille spillene herovenfor.

Ved at klikke på et af de ovenstående links kan du få adgang til læseplaner til lærere og arbejdsark til elever. Der er også talrige sjove og spændende animationer og præsentationer, der kan anvendes i klassen.


  e-Bug and A (H1N1)

 

e- Bug indeholder også undervisningsmateriale om hvordan man forebygger smittespredning af Influenza A H1N1 (svineinfluenza) i samfundet.

Materialet indeholder viden om effektiv håndhygiejne og luftvejshygiejne.

Undervisningsmaterialet indeholder også undervisningsspil om generel hygiejne.

A (H1N1) faktaark for udskolingstrinet

A (H1N1) faktaark for mellemtrinet

 

 

 

border border
border

DISCLAIMER: e-Bug was developed for use in schools pre-COVID-19 and so some activities may require modification based on your school’s distancing guidelines.

Please use your judgement and tell us how you have modified the activities, or if you would like to discuss some ideas, contact e-Bug@phe.gov.uk

Do not show me again