Καλωσορίσατε στο e-Bug

Το e-Bug αποτελεί ένα, ελεύθερο στην χρήση (δωρεάν), πανευρωπαικό εκπαιδευτικό υλικό, για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Αφορά τους μικροοργανισμούς (επιστημονικός όρος) δηλαδή, τα μικρόβια (όρος που χρησιμοποιεί το κοινό), τους βασικούς κανόνες υγιεινής, την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και τα εμβόλια. 

  • Τι είναι τα Μικρόβια;
  • Πού βρίσκονται;
  • Γιατί είναι τόσο σημαντικό να πλένουμε τα χέρια μας;

Βρείτε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και διασκεδάστε ταυτόχρονα, παίζoντας ένα e-Bug παιχνίδι!

Για Εκπαιδευτικούς
Όταν κάνετε "κλικ" σε κάθε μία από τις παραπάνω επιλογές, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αναλυτικά "Σχέδια Μαθήματος" και σε διασκεδαστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, για τους μαθητές σας. Υπάρχουν επίσης παρουσιάσεις, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τάξη.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δρ Αναστασία Μπαρμπούνη, Δρ Δήμητρα Γεννηματά, Δρ Κυριακούλα Μεράκου

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών αποτελεί μια πρωτοβουλία η οποία εφαρμόζεται από τα κράτη μέλη της Ευρωπαικής ‘Ενωσης με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία τών εμβολιασμών. Η πρωτοβουλία αυτή καθοδηγείται και συντονίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών θα πραγματοποιηθεί στις 24 - 30 Απριλίου. Η φετινή εκστρατεία με σύνθημα «Κλείσε το χάσμα εμβολιασμού» έχει ως στόχο τη γεφύρωση του χάσματος ανοσοποίησης και την επίτευξη ίσων επιπέδων ανοσοποίησης μεταξύ των χωρών , όπως περιγράφεται στο Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης για τους Εμβολιασμούς, το οποίο αφορά στην πρόληψη εκατομμυρίων θανάτων μέχρι το 2020, μέσω της καθολικής πρόσβασης σε εμβόλια.

 

 

 

border border
border

DISCLAIMER: e-Bug was developed for use in schools pre-COVID-19 and so some activities may require modification based on your school’s distancing guidelines.

Please use your judgement and tell us how you have modified the activities, or if you would like to discuss some ideas, contact e-Bug@phe.gov.uk

Do not show me again